Drie tips voor bedrijven die aan NIS-2 moeten voldoen

  1. Risicoanalyse: Voer een risicoanalyse uit om te bepalen welke delen van uw bedrijf onder de NIS Directive vallen en welke specifieke beveiligingsmaatregelen nodig zijn. Dit helpt u om de juiste maatregelen te identificeren en te implementeren.

  2. Incident management: Stel een incident management plan op en maak duidelijke procedures voor het detecteren, melden en opvolgen van incidenten. Dit helpt u om snel en efficiënt te reageren wanneer incidenten plaatsvinden.

  3. Opleiding en bewustwording: Maak uw medewerkers bewust van de cyberdreigingen en de rol die zij spelen in de bescherming van uw bedrijf tegen cyberaanvallen. Zorg voor opleiding en training over cyberbeveiliging en incident managementprocedures. Dit helpt u om de beveiliging van uw bedrijf te versterken en te verzekeren dat uw medewerkers weten wat zij moeten doen in geval van een incident.

Verder kan het ook belangrijk zijn om samen te werken met een externe partij voor de beveiliging van je netwerken en systemen. Dit kan bijvoorbeeld een Managed Security Service Provider (MSSP) zijn die je kan helpen bij het implementeren van de juiste beveiligingsmaatregelen en het monitoren van je netwerken en systemen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat de NIS Directive of WBNi wetgeving verandert en ontwikkelt zich, dus zorg dat je op de hoogte bent van de laatste updates en verplichtingen.

Krijg toegang tot onze
White Paper!

Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis onze White Paper!